Voor teamtrainingen Close Reading op maat, ben je bij Close Reading op het juiste adres. Door de jaren praktijkervaring die Esther met zich meebrengt, is zij goed in staat met jou en je team de koppeling van theorie naar praktijk te maken. In beginsel biedt Close Reading Nederland 3 verschillende teamtrainingen aan:

  • Een praktische kennismaking met Close Reading
  • Close Reading implementeren in je school
  • Het borgen van Close Reading in je school.

Hieronder vindt je voor iedere teamtraining de beknopte informatie. Voor een offerte op maat neem je contact op met Esther via esther@onderwijswereld-po.nl,

Een praktische kennismaking met Close Reading

Werken met Close Reading is prachtig, maar echt wel even een klus om te klaren. Het is daarom extra belangrijk dat de keuze voor het gaan werken met Close Reading door het hele team onderschreven wordt. In deze teamtraining starten we met ongeveer een uur theorie, gevolgd door een praktijkles Close Reading. In deze praktijkles kunnen de deelnemers de trainer (als zijnde leerkracht) observeren, en tevens als zijnde leerling ervaren hoe het is om een les Close Reading te volgen. Daarnaast nemen we ruim de tijd om vragen te stellen en te sparren: is Close Reading iets dat bij jouw school en team past?

Deze kennismaking neemt 1 dagdeel in beslag.

Close Reading implementeren in je school

Wanneer je er voor gekozen hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan met Close Reading, dan wil je natuurlijk leren hoe je dat doet op een manier die passend is bij jouw school.

Tijdens het intakegesprek bespreken we op welke manier en met welke methodes er momenteel gewerkt wordt. Ook kijken we waar de wensen van de school liggen. Na afloop van dit gesprek kunnen we de implementatie bijeenkomst praktisch plannen. Onderdelen die tijdens deze scholing sowieso aan de orde komen zijn:

  • de theorie achter Close Reading en het verdelen van 1 les in 3 sessies;
  • verhalende teksten kunnen selecteren en analyseren;
  • informatieve teksten kunnen selecteren en analyseren;
  • het kunnen maken van een les Close Reading aan de hand van een verhalende tekst;
  • het kunnen maken van een les Close Reading aan de hand van een informatieve tekst;
  • Activerende werkvormen en aantekeningen maken.

Het verdient aanbeveling dit gedeelte over 2 dagdelen te verspreiden.

Het borgen van Close Reading in je school

Het maken van een les en er daadwerkelijk eentje geven zijn twee verschillende dingen. Tijdens de implementatie doet de trainer klassenbezoeken tijdens een vooraf afgesproken sessie. De leerkracht geeft van tevoren zijn eigen leervraag/leervragen aan. Na de sessie is er tijd om deze te evalueren. Samen tillen we de kwaliteit van de lessen naar een hoger niveau.

Tijdsinvestering: per leerkracht 1 uur.

Contact

Wil je meer informatie of een offerte laten maken, neem dan contact op via esther@onderwijswereld-po.nl of via 06-81076531.